Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Samen met onze kameraden van de NPA in de verdediging van de pensioenen PDF Print Email
Geschreven door SAP-Web op maandag, 08 november 2010

Er wordt nog steeds verder gemobiliseerd tegen de hervorming van het pensioenstelsel in Frankrijk. Toch is er een terugval in de acties... Media en regering kunnen hun triomfalisme moeilijk verbergen, maar het is toch duidelijk dat Sarkozy zijn overwinning nog niet binnen heeft. Op zaterdag 6 november kwamen nog meer dan een miljoen mensen op straat in gans Frankrijk, ondanks het mediaoffensief, het allesbehalve aangename weer, en vooral de afwezigheid van duidelijke perspectieven vanwege de vakbondsleidingen, die meer en meer verdeeld lijken over de te volgen strategie. 

Om hun solidariteit met de strijd van de Franse werkende bevolking en jongeren te tonen, namen verschillende Belgische vakbondsdelegaties van zowel ACV als ABVV (LBC-Mons, AC-Antwerpen, ACOD-Spoor-Brussel, ...) deel aan de betoging in gemeenschappelijk vakbondsfront in Lille. Verder waren er ook delegaties van de PVDA en de SAP-LCR aanwezig. 

De SAP-LCR betoogde samen met onze kameraden van de Nouveau Parti Anticapitaliste. Verenigd en solidair achter dezelfde vlag!

Foto's : Sylvia Nerina en Dirk Cosyns

Naar boven