Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Rebels en solidair Gent PDF Print Email
Geschreven door SAP-Web op dinsdag, 08 maart 2011

Op zaterdag 5 maart organiseerde de “Solidariteitsgroep met de Egyptische, Tunesische en Libische revoluties en de volkeren in beweging” een tweede solidariteitsbijeenkomst in Gent. Een veertigtal mensen gaven present op het Sint Baafsplein in het Gentse stadscentrum. Onder de aanwezigen  mensen van Vrede VZW, SAP, LSP, IS, PVDA, Unie van Arabische Studenten, ...

De actie werd opgeluisterd met gesmaakte poëzie, enkele toespraken en een streepje zang. Ook werd een minuut stilte gehouden voor de vele slachtoffers die de regime's in de regio in hun doodstrijd al maakten. 

Een gepland muziekoptreden kon helaas niet doorgaan vanwege problemen om aan elektriciteit te komen... Intussen werd stevig geflyerd. Met de actie wilden we vooral mobiliseren voor de Nationale Solidariteitsbetoging op zondag 20 maart.

De actie kreeg best wat weerklank in de media: interviews voor Radio 2-Oost-Vlaanderen en Q-Radio, artikels op de sites van De Standaard, De Gentenaar en Het Laatste Nieuws.

Wel spijtig dat lokale TV-zender AVS enkel wou komen als we honderden mensen op de been brachten, of hen een interview met een Libiër konden garanderen. Ter informatie: in 2009 woonden er 27 mensen uit Libië in de stad. We konden hen helaas niet tijdig bereiken... 

De Gentse Solidariteitsgroep wil zeker ook na de Nationale Solidariteitsbetoging 20 maart verder werken. Er zijn al een hele reeks ideeën. Heb je zin om mee te werken? Neem dan contact op  via This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it of 0496/20 76 37.

Een verslag van de actie vind je hier.

Naar boven