Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Vanonderuit! plant verkiezingsdeelname in Mechelen PDF Print Email
Geschreven door SAP-Mechelen op dinsdag, 04 juli 2006

In Mechelen zal de lokale politieke beweging Vanonderuit! deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober. Vanonderuit! groepeert Mechelaars die willen bouwen aan een links en basisdemocratisch alternatief in hun gemeente. De nieuwe politieke beweging ontstond onder meer uit een werking van buurtcomités, die reeds jarenlang acties ondernamen tegen de privatiseringen en het asociale beleid van burgemeester Somers. Vandaag werken ook andere mensen mee aan Vanonderuit!, onder andere ook de leden van de lokale SAP-afdeling.

Op korte tijd wist Vanonderuit! zich een plaatsje te veroveren in het Mechelse politieke landschap en in de (lokale) pers. De acties van de nieuwe beweging komen behoorlijk aan bod in de media en tijdens de politieke perikelen van de jongste tijd in de Dijlestad kregen de mensen van Vanonderuit! volop het woord in de kranten. Zoals geweten wist Somers twee CD&V-schepenen los te weken uit hun partij en wacht de VLD-voorzitter de uitslag van de gemeenteraads-verkiezingen niet af om alvast te starten met gesprekken over de komende coalitie.

In een persbericht stelt Vanonderuit! dat "verkiezingen écht iets moeten uitmaken of dat ze anders maar beter afgeschaft kunnen worden". We citeren uit het persbericht: "Vanonderuit! wenst er uitdrukkelijk op te wijzen dat ALLE huidige democratische partijen de voorbije jaren kritiekloos de neoliberale koers van Somers hebben gevaren, met alle gevolgen van dien : meer en meer privatiseringen en een ronduit a-sociaal beleid. Een totaal andere politiek is in Mechelen dus dringend nodig ! Deze voorbarige coalitie-vorming is een sterk staaltje van non-democratie: nog vóór de kiezers hun stem (mogen) uitbrengen, wordt op voorhand al een (monster-)coalitie gesmeed. Dit is volksverlakkerij van de bovenste plank. Een progressieve Mechelaar kan er toch niet voor kiezen om dit beleid verder te zetten?! De kiezers kunnen er op rekenen dat Vanonderuit!, in dit grijze, halfslachtige politieke landschap van vandaag, een positief sociaal alternatief zal bieden."

http://www.vanonderuit.be

Naar boven