Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Linkse herschikking: debat is nodig! PDF Print Email
Geschreven door SAP-web op zaterdag, 01 september 2007

Bij de start van het politieke werkjaar publiceren we op deze website een interview met Lode Van Outrive, één van de mede-oprichters van CAP. De verkiezingen liggen inmiddels drie maanden achter ons. De SAP maakte haar standpunt over de kiescampagne en de evolutie van het CAP reeds eerder duidelijk. We geloofden niet dat een verkiezingsdeelname van CAP de opbouw van een consequent links alternatief in België zou vergemakkelijken. Gedane zaken nemen echter geen keer.

Vandaag denken we dat er best opnieuw een breder debat zou gevoerd worden over de opbouw van een links politiek alternatief. De groep van mensen en bewegingen die de noodzaak van zo’n links alternatief onderschrijven, is immers veel breder dan die krachten die de verkiezingsdeelname van CAP wél verdedigden. Tussen 28 oktober 2006 en en 10 juni 2007 is CAP door die electorale haast immers een behoorlijk deel van de achterban kwijtgespeeld.

Ook deze website wil dat debat mee kansen geven. Daarom trokken we naar Leuven voor een interview met Lode Van Outrive, als eerste in een reeks interviews over de noodzaak aan een politiek alternatief ook na 10 juni. Het moet gezegd; Lode verraste ons een beetje met de scherpte van zijn betoog. Hij bleek een wel erg uitgesproken mening over CAP te hebben, noemde naam en toenaam en legde omstandig uit waarom CAP volgens hem in zijn huidige vorm geen zin meer heeft.

Uiteraard gaat het om de mening van Lode. Onnodig te zeggen dat de SAP niet zomaar al zijn standpunten onderschrijft, al zijn we het ook wel eens met een heleboel dingen die hij vertelt. We benadrukken dat Lode het interview nog eens helemaal heeft nagelezen voor publicatie en er zelf nog verbeteringen aan aanbracht. Zo is bijvoorbeeld de kop boven het interview van zijn hand.

Bovendien is de opinie van Lode zeker wel relevant. Hij behoort tot de drie oprichters van CAP en van die drie speelde hij zonder twijfel de belangrijkste rol in de uitbouw van CAP. Gedurende een hele tijd volgde hij mee de leidingsvergaderingen van CAP en hij was ook de eindverantwoordelijke voor het opstellen van het kiesprogramma van CAP. De mening van Lode doet er dus weldegelijk toe!

Wij engageren ons alvast om tijdens de komende weken en maanden ook andere standpunten over linkse herschikking in dit land aan bod te laten komen. Veel leesplezier.

De redactie

Naar boven