Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Brochure: Europa en de crisis PDF Print Email
Geschreven door Ander Europa op zaterdag, 14 januari 2012

Europa en de crisis. Het verhaal van een aangekondigde ramp.

Een brochure van Ander Europa en het IIRE .

In 2007 werden de Verenigde Staten getroffen door een financiële crisis, in 2008 was ook Europa aan de beurt.

De financiële crisis ging al snel over in een economische crisis: de ernstigste crisis sinds de Grote Depressie van de jaren dertig.De economische crisis leidde vervolgens tot crises in verschillende Eurolanden. Voor de eerste keer moest de euro bewijzen wat hij waard was in crisistijd.

Ondanks alle Eurotoppen en reddingsplannen zal de crisis in 2012 zich verder verdiepen. In deze brochure worden de achtergronden en oorzaken van de crisis uitgelegd en alternatieven geschetst. Deze brochure maakt deel uit van een serie van tien brochures van het Nederlands-Vlaamse comité Ander Europa over verschillende aspecten van de Europese politiek.

Eerder verschenen al de brochures over ‘Europa en de financiële markten’ (in samenwerking met SOMO), ‘Europa en de energievoorziening’ (in samenwerking met WISE) en ‘Europa en de klimaatbeheersing’ (in samenwerking met Grenzeloos).

De brochures kunnen hier gedownload of gratis (tegen verzendkosten) besteld worden. De brochures zijn eveneens gratis verkrijgbaar bij de SAP.

 

Naar boven