Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Tobback haalt uit naar de vakbonden, een syndicalist dient hem van antwoord PDF Print Email
Geschreven door Sven Naessens op woensdag, 25 januari 2012

Naar aanleiding van de recente uithaal van sp.a-voorzitter Bruno Tobback kroop Sven Naessens in zijn pen. We publiceren met plezier de mail die hij aan “kameraad” Tobback verzond.

(SAP-Web)


Dag kameraad Tobback,

Ik ga maandag staken, en op 29/2 ook. Mag ik u vertellen waarom? Benieuwd of u zal reageren...

Eerst en vooral ben ik het moe dat er over markten wordt gesproken alsof het mensen zijn. Die markten hebben geen honger, zijn niet dakloos. Het is een fictieve luchtbel die al enkele keren is opengespat maar telkens weer wordt opgeblazen. Ik ben het ook moe alle dagen te moeten lezen hoe Europa gebruikt wordt als het een bepaalde groep mensen uitkomt, om er over zwijgen als het hen niet uitkomt. De verplichte 3% voor O&O bijvoorbeeld?

Waar ik zelfs boos om wordt dat is het feit dat ik mij zelfs nooit heb mogen uitspreken over dit Europa! Moet ik jullie dan nu bedanken voor het verdedigen van die markten en dit Europa?

Als ik John Crombez hoor stoefen over de fraude, dan heb ik zin om mijn televisie door de venster te smijten. Het gaat 700 miljoen euro opbrengen. Wauw, 700 miljoen van de 40 miljard die wij als burgers jaarlijks kwijtspelen. Moet ik jullie hiervoor dan dankbaar zijn?

Er wordt voor bijna 5 miljard euro bespaard in onze sociale zekerheid. Niet omdat ze niet langer betaalbaar is, kameraad. Die verhaaltjes mag je houden voor in de media. Wel omdat er met de ziekte van mensen geld te verdienen is, veel geld. Lang leve de verdere liberalisering, lang leve de privatisering. U en de andere sp.a-kameraden zullen dat niet voelen.

Maar ik krijg nu al tranen in mijn ogen als men mij ooit zou komen vertellen dat één van mijn ouders ongeneeslijk ziek is, dat er wel een behandeling is die hen nog 5 jaar zou kunnen geven, maar dat de sociale zekerheid die wel niet meer betaalt, en ik moet vaststellen dat ook ik die niet betalen kan.”Papa, mama, hoe wil je sterven?” Moet ik jullie voor die vraag bedanken misschien?

Misschien moet ik jullie wel bedanken voor de miljoenen euro’s die jullie hebben toegestopt aan de Hutsen van onze maatschappij? Ik heb vorig jaar zonnepanelen laten leggen, u mag de certificaten direct afschaffen van mij. Maar durft u te beginnen bij die Hutsen die meer dan 80% van de kosten hebben veroorzaakt?! Moeten wij jullie bedanken voor het feit dat de energiefactuur van de gewone werkende mensen steeds maar hoger oploopt? En dat jullie de deur hebben dicht gesmeten om hen te helpen, omdat de rijke stinkerds alles hebben opgebrast?

Dat werkgevers, die miljoenen euros winst maken, hierop geen belastingen betalen, dat is pas iets om dankbaar voor te zijn. Of wat te denken van de blanco cheques ter waarde van miljarden aan lastenverlagingen voor de bedrijven? Het uitblijven van een regelgeving die ervoor zou zorgen dat er geen blanco cheques meer zouden worden uitgedeeld zonder dat er, goh, wat een idioot idee, jobcreatie zou tegenover staan?!

Ik kan hier bezig blijven, maar dat het iets zal uithalen, dat geloof is weg. Ik bedank jullie dus hoegenaamd niet. Banken mogen verder doen, jullie steunen de eis naar een openbare bank blijkbaar niet. Rijken mogen verder doen, jullie steunen een vermogenstaks blijkbaar niet. Regelgeving is enkel van tel voor diegenen onderaan de ladder.  Wel, daar sta ik ook, en ik kijk naar boven en zie u daar staan. U samen met heerschappen van het UNIZO, VBO en VOKA. Heerschappen die dagelijks de waarheid oneer aan mogen doen zonder dat u reageert.

Wel, dan zullen wij reageren. Veroordeelt u ons maar, verketter ons. Dit is geen generatiestrijd, dit is een klassenstrijd. En u, kameraad Tobback, hebt gekozen voor de bourgeoisie!

Strijdbare groeten,

Sven Naessens, mede-initiatiefnemer “red de solidariteit”, lid “ronde tafel van socialisten”, ABVV afgevaardigde AC Antwerpen-Waasland

Naar boven