Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Materiaal van Plasactie wordt op bevel van de burgemeester in beslag genomen! PDF Print Email
Geschreven door Plasactie Gent op maandag, 16 juli 2012
Vandaag werd het actiemateriaal van Plasactie op bevel van burgemeester bestuurlijk in beslag genomen omdat het NIET strookt in de gedachtegoed van Stad Gent. Pas na de Gentse Feesten mag de Plasactie haar materiaal bij de politie gaan ophalen!

“1 beker = 1 plasbeurt” is een succes

Ondanks het succes van de actie “1 beker = 1 gratis plasbeurt” werd de actiegroep gisteren letterlijk aangevallen door de nieuwe directeur van de dienst Feestelijkheden, de heer Jeroen De Schuyteneer. Hij legde zelfs een klacht neer bij de politie tegen Plasactie Gent wegens lastigvallen van de feestgangers op de Gentse Feesten!

Sinds het begin van de Gentse Feesten sporen de vrijwilligers van de Plasactie de dames aan om hun lege drankbeker VRIJWILLIG in te ruilen voor een gratis plasbeurt. Wie geen beker bij zich heeft, wordt vanzelfsprekend NIET geweigerd, maar wordt vriendelijk verzocht om tegen de volgende keer haar lege drankbeker mee te brengen en op die manier de actie te ondersteunen.

Vervolgens worden het aantal bezoekers en het aantal teruggebrachte bekers dagelijks geteld. Op die manier willen de activisten van de actie groep nagaan hoeveel mensen bereid zijn om VRIJWILLIG in ruil van een gratis toilet hun lege beker terug te brengen.

Enkele cijfers

Op de 1ste dag van de feesten brachten max. 55% van de bezoekers lege bekers terug. Ondanks de hevige buiten eergisteren bezochten 427 dames tussen 18u00 en 23u30 het gratis toilet in de Bibliotheek straat. Dat komt neer op 83 bezoekers per uur.

Ongeacht het lage aantal bezoekers, werden er 235 bekers door de plassende dames VRIJWILLIG teruggebracht. Wie geen lege beker had kreeg er vaak één van de drinkende echtgenoot/partner en/of andere toiletbezoekers die meer dan één beker terugbrachten. Mons aan mond reclame werkt uitstekend!

Op de 2de dag van de Gentse Feesten brachten minstens 26% van de bezoekers hun lege bekers terug. Gisteren was een topdag en er was veel volk op stap. Ook het weer bleef grotendeels droog. Tussen 16u00 en 23u30 hebben 1009 dames de gratis toiletwagen in de Bibliotheekstraat gebruikt. Dit komt overeen met 138 bezoekers per uur. In ruil daarvan verzamelde de actiegroep 264 bekers. Aangezien de toiletwagen tot drie uur ’s nacht open blijft, zal dit getal groter zijn dan hier aangegeven.

Ondanks het succes van de actie kwam gisteren de nieuwe directeur van de dienst Feestelijkheden, de heer Jeroen De Schuyteneer de actie te storen. Hij pakte ostentatief het sensibilisatiebord van de actiegroep waarop “1 beker = 1 gratis plasbeurt” stond weg en maande de actiegroep aan om haar grenzen te respecteren. Volgens de heer De Schuyteneer stond het sensibilisatiebord twee meter verder dan de reglementaire standplaats van de Plasactie en vooral te dicht bij de gratis toiletwagen! Dat zou de vrouwen misleiden dat het toilet alleen toegankelijk is als ze een beker bij zich hebben. Nochtans iedereen met of zonder beker maakt gebruik van gratis toiletwagen in de Bibliotheekstraat.

Door het verzet van de coördinator van de actiegroep, Baharak Bashar, dreigde hij zelfs om verdere stappen te nemen. Vandaag werd het actiemateriaal van Plasactie op bevel van burgemeester bestuurlijk in beslag genomen omdat het “niet strookt” met het gedachtegoed van Stad Gent.

Meer info over de Plasactie: www.plasactie.be                                

Wil je meewerken aan de actie, neem dan contact op via  This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it

 

 

 

Naar boven