Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Om te winnen moeten we… strijden ! PDF Print Email
Geschreven door SAP op donderdag, 09 juni 2011

Het doorzettingsvermogen van de werknemers en -sters van de Social Profit is bewonderenswaardig. We blijven strijden voor de verbetering van de arbeids- en loonvoorwaarden in de verschillende sectoren.

We lukken er ook nog steeds in om er in gemeenschappelijk vakbondsfront tegenaan te gaan. De afgelopen maanden was er een breuk gekomen tussen het ABVV en het ACV n.a.v. de Europese betoging in Brussel. Deze spijtige verdeeldheid hebben we nooit laten meespelen in de acties van de Social Profit. Als er al brokken gelijmd werden, dan is dit mede door onze inzet. Als we willen winnen dan zal het “Allemaal Samen-Tous Ensemble” zijn!

Laat het grote geld niet ontsnappen!

Bovenop de internationale financiële crisis, gevolgd door een economische kwam er in België nog een politieke bovenop. Voor de federale sectoren van de Social/Non-profit wordt steevast het argument gebruikt dat er nog geen regering is; voor de gewestelijke sectoren zegt men dat er onvoldoende financiële middelen zijn. 

Banken worden ‘gered’ met gemeenschapsgeld, dikke bonussen worden uitbetaald, aandeelhouders in de watten gelegd, de notionele interest plundert de schatkist, de financiële fraude swingt de pan uit,… Er is geld, maar het geld zal gehaald moeten worden waar het zit: bij de banken, de holdings, de grote aandeelhouders. En daar is politieke moed voor nodig.

De kampanje “Laat het grote geld niet ontsnappen” van het FAN (Financiëel Aktie Netwerk), dat ondermeer gesteund wordt door ACV en ABVV, is hiervoor een goede kapstok.

Van Madrid tot Athene, van Warschau tot in Rome

…overal komen de gezondheidswerkers op straat. In alle Europese landen laten de regeringen de rekening betalen door de gewone mensen. Ook onze collega’s krijgen het zwaar te verduren. Maar zij laten het daar niet bij. Zij komen op straat voor de verdediging van de openbare gezondheidszorg en de sociale zekerheid. Zoals “Zorg Geen Markt” in Nederland en de nationale coördinatie in Frankrijk, maar ook in Portugal, Groot-Brittanië, Griekenland,…Eenheid is onontbeerlijk. Laat ons bruggen slaan met de strijd van onze collega’s in de rest van Europa!


Strijden om te winnen! 

Met z'n allen geven we mee de weg aan voor ‘Sociaal Verzet’ waarbij de vakbonden zich niet beperken tot makke betogingen zonder vervolg. Meer dan 1000 mensen waaronder vele vakbondsmensen ondertekenden reeds de Oproep tot sociaal verzet. Teken nu op  www.sociaalverzet.be !

Naar boven