Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

1500 Betogers tegen kernenergie in Brussel PDF Print Email
Geschreven door SAP-Web op donderdag, 15 maart 2012
Op initiatief van het samenwerkingsverband Nucléaires STOP Kernenergie betoogden ongeveer 1500 mensen in Brussel tegen kernenergie. De betoging vond plaats een jaar na de nucleaire ramp in Fukushima. Het werd een vreedzame, feestelijke en vastberaden optocht. De manifestanten eisten dat de regering in juni eindelijk beslist tot de sluiting van Tihange 1, Doel 1 en Doel 2, hoe sneller hoe liever, en liefst minstens tegen wat voorzien is in de wet die in 2003 werd gestemd,  dus ten laatste in 2015.
De woordvoerders van Nucléaire STOP Kernenergie, David Dessers et Leo Tubbax, een woordvoerster van de Duitse delegatie op de betoging, Martina Haase, en de woordvoerder van STOP and Go, Michel Genet, een coalitie van Greenpeace, EIW, BBL en WWF spraken zich op het einde van de manifestatie in deze zin uit.
Op dezelfde moment werd wereldwijd ook in meer dan 100 andere steden gemanifesteerd. De actiedag kwam er na een oproep van de Japanse beweging tegen kernenergie.

Ook de SAP-LCR nam met een groep deel aan de betoging. We stapten samen met andere organisaties op achter de grote spandoek van Klimaat en Sociale rechtvaardigheid. (SAP-Web)

Naar boven