Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

ACOD Wallonië roept op voor 24-urenstaking op 14 november PDF Print Email
Geschreven door SAP op dinsdag, 30 oktober 2012
De CGSP, de ACOD in Franstalig België, vervoegt de beweging die werd gelanceerd door de Spaanse CCOO en UGT, de Portugese CGTP en de Griekse GSEE voor een Europese staking.      

De CGSP Wallonië roept nu ook op voor een algemene 24-urenstaking op woensdag 14 november. Ter herinnering: ook het ABVV van Luik, de Centrale van metaalbewerkers Wallonië-Brussel van het ABVV en de ACOD-LRB van Brussel en de FGTB-jeunes namen al positie in in deze zin. Intussen lieten ook de Algemene Centrale en de BBTK weten dat acties die dag gedekt worden door een stakingsaanzeg, zonder echter tot op heden duidelijk op te roepen voor een 24-urenstaking.

Ook in Frankrijk beslisten de vakbonden CFDT, CGT, FSU, Solidaires en Unsa om op 14 november een grote interprofessionele actiedag te organiseren, zowel van de privésector als van de openbare diensten, als van de gepensioneerden en werklozen. Zij roepen op om die dag overal in Frankrijk zo massaal mogelijk op straat te komen.

Het is nog niet te laat om ook hier van de Europese actiedag op 14 november een groot succes te maken! De stakingsdag van onze Spaanse, Portugese, Griekse, ... collega's vervoegen en versterken is ook de manier bij uitstek om ook hier het gevecht voor het behoud van jobs (meer dan 15 000 mensen op straat sinds september, waaronder 10 000 bij Ford en de onderaannemers!), tegen de aanvallen op de pensioenen en de index, tegen de nieuwe besparingen van de regering Di Rupo (voor meer dan 4,5 miljard, meer dan het reddingsplan voor DEXIA heeft gekost) te voeren.

De mars van 11 november in Genk in solidariteit met de arbeiders en bedienden van Ford, en alle anderen die afgelopen weken hun job verloren, is een belangrijke etappe in de mobilisatie.                        

Op deze betoging moeten we massaal laten zien en horen dat we serieuze acties willen, rond onze eigen, sociale eisen! Allen samen voor de verdediging van onze sociale en democratische verworvenheden, allen samen tegen het neoliberaal Europa van de patroons.

ACV, ABVV en ACLVB, hoog tijd voor echte acties, in gemeenschappelijk front. Op naar een 24-urenstaking op 14 november!

 

Het persbericht van de CGSP kan je hier lezen.

 

Naar boven