Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Vakbonden tegen Begrotingsverdrag PDF Print Email
Geschreven door Herman Michiel op zondag, 09 juni 2013
5 juni 2013 – In een gemeenschappelijk perscommuniqué eisen CSC (christelijke vakbond in Franstalig België) en het Waals FGTB dat ze door de Kamer gehoord worden vóór de ratificatie van het Europees begrotingsverdrag.  Dit verdrag, waardoor de Europese begrotingsdwang nog een stuk wordt verstrengd en de budgettaire bevoegdheid voor een belangrijk deel door de Europese Commissie wordt ingepalmd, werd reeds geratificeerd door het Vlaams parlement en de Belgische senaat. Vandaag komt het in de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen, om op een nog niet bepaalde datum door de Kamer gestemd te worden. 

Het communiqué kwam tot stand nadat vertegenwoordigers van PS, MR, Ecolo en CDH hun standpunt over dit verdrag hadden uiteengezet voor een syndicale bijeenkomst. Daarbij werd vastgesteld dat de vier partijen meningsverschillen hebben, maar dat geen enkele zich tegen het verdrag uitspreekt. “Wanneer iemand zijn veranda wil vergroten, wordt dit in heel de straat bekendgemaakt, en er volgt een openbaar onderzoek gedurende 6 weken. Maar als parlementsleden de hele democratische architectuur van het land willen veranderen, wordt er niemand over ingelicht, en er wordt niemand geraadpleegd“, zei CNE-secretaris Felipe Van Keirsbilck. 

Vakbondswoordvoerders waren ook niet te spreken over de suggestie van de liberale en sociaal-democratische vertegenwoordiger om vakbonden een inbreng te geven, maar dan na de goedkeuring van het verdrag, bij de omzetting in Belgische wetgeving. 


Dit artikel verscheen oorsponkelijk op Ander Europa

Naar boven