Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Stop de repressie in Turkije! PDF Print Email
Geschreven door SAP op dinsdag, 18 juni 2013
De SAP-LCR en de JAC  (onze Franstalige jongerengroep) veroordelen de brutale repressie van het AKP-regime tegen geweldloze betogers.   Al twee weken lang wordt elk protest systematisch hardhandıg aangepakt. Een kameraad van de JAC is momenteel ter plaatse. Samen met de kameraden van de Turkse afdeling van de Vierde Internationale, Yeni Yol, maakte hij de ontruiming van de geweldloze bezetting van Gezi Park mee.

 

Hij getuigt van de brutale aanval op en de verwoesting van het tentenkamp, het massaal gebruik van traangas en rubberkogels, politie-aanvallen op veldhospitalen (zoals in het Divan Hotel),...

 

Hiertegenover stond het geweldloos en voorbeeldig verzet van verschillende honderdduizenden Turkse jongeren (en minder jonge mensen). De slogans illustreren de democratische eisen: “weg met de regering” en “zij aan zij tegen het fascisme”, "'t is maar een begin, wij gaan door met de strijd!" werden de hele nacht gezongen.  (hoewel de term “fascistisch” ons niet geschikt lijkt om de aard van het regime te beschrijven, begrijpen we dat betogers hiermee willen duidelijk maken dat het regime erg autoritair is: wie Erdogan niet steunt, wordt brutaal aangevallen alsof ze geen burgers zijn) 

 

We steunen de betogers in hun strijd tegen de repressie en en voor een meer democratische samenleving en roepen op om deel te nemen aan de solidariteitsacties in België. De linkerzijde en de arbeidersbeweging moeten vooraan staan in de solidariteit!

Naar boven