Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Ernest Mandel colloquium: een succes PDF Print Email
Geschreven door M. Lievens op maandag, 21 november 2005

Afgelopen zaterdag vond in Brussel een colloquium plaats gewijd aan het werk van Ernest Mandel. Organisatoren van dienst: de Ernest Mandel stichting, Formation Léon Lesoil en de Fondation Marcel Liebmann. In totaal kwamen bijna 250 mensen één of meerdere ateliers meepikken.

Het colloquium werd geopend met een atelier over Mandels opvattingen over de revolutionaire partij, met Georges Dobbeleer, Guy Desolre, Mateo Alaluf en François Vercammen. Vervolgens spraken Gaby Maissin, Daniel Tanuro, Isabelle Stengers en Michael Löwy over Mandels marxisme en ecologie.

In de namiddag zat de zaal goed vol voor een atelier met Michel Husson en Francisco Louça over de theorie van de lange golven in het kapitalisme. Hoogtepunt was een sessie over Mandels politieke actualiteit, met Tariq Ali, Daniel Bensaïd, Eric Toussaint, Eric Corijn, François Vercammen en Francisco Louça.

De dag werd afgesloten met een receptie aangeboden door de SAP en met de projectie van de fel gesmaakte nieuwe film van Chris Den Hond: 'Ernest Mandel. Een leven voor de revolutie'.

Naar boven