Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

15000 manifestanten lopen storm voor het klimaat PDF Print Email
Geschreven door SAP op zondag, 06 december 2009
De betoging van de Klimaatcoalitie op zaterdag 5 december werd een groot succes: 15 000 betogers namen deel. Voor het derde jaar op rij toont deze manifestatie aan dat het ecologische bewustzijn zich kan omzetten in massale sociale mobilisatie. Aan de vooravond van de Top van Kopenhagen is dit een belangrijk feit.
De sterke aanwezigheid van jongeren en een sterke delegatie van het ACV waren opmerkelijk. Ook radikaal links was stevig aanwezig, met groepen van de SAP/LCR, de LSP, PVDA, de PC en PH.
Volgende etappe: Kopenhagen, waar de echte inzet niet zozeer is wat er in de officiële discussies zal gebeuren, maar wat er op straat zal gebeuren. Het ziet er nu al naar uit dat er een internationalistische mobilisatie zonder voorgaande zal zijn voor het klimaat.
 
In België zit de speciale trein die wordt ingelegd door Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid alvast eivol: meer dan 800 actievoerders reserveerden een plek!
Ook een delegatie van een 15-tal leden van de SAP/LCR neemt deel aan de reis en zal deelnemen aan de grote centrale betoging op 12 december in Kopenhagen. We lopen mee in een internationaal antikapitalistisch blok.

Fotos: Pavel Pavelic, Little Shiva, Guy Van Sinoy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naar boven