Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Solidariteitsoproep InBev PDF Print Email
Geschreven door SAP op dinsdag, 19 januari 2010

De vastberadenheid is groot! Er wordt geen werknemer ontslagen!! Sinds donderdag 7 januari voeren arbeiders en bedienden actie aan de poorten van AB Inbev te Leuven en Jupille. Dinsdag 12 januari hebben de werknemers van Hoegaarden spontaan de poorten van hun brouwerij gesloten. Er komt geen vrachtwagen meer in of uit.

De directie van AB Inbev heeft immers een nieuwe collectieve ontslagronde aangekondigd waarbij ditmaal bijna 300 werknemers bij de vuilnisbelt worden gezet." "De hebzucht en geldhonger van deze multinational is onverzadigbaar. AB Inbev is al lang geen brouwer meer maar een beleggingsmaatschappij met woekerdividenden voor haar aandeelhouders, waaronder nota bene de rijkste families van dit land.

Deze sociale kaalslag heeft helemaal niks van te maken met de economische crisis. Terwijl tienduizenden arbeiders en bedienden in dit land in de werkloosheid gedumpt worden of de loonkost via de tijdelijke werkloosheid naar de gemeenschap wordt gedraineerd, is een winst van 3 miljard € in 2009 en een rendement van 18 % op de uitgekeerde dividenden niet voldoende voor deze biergigant. Voor 2010 voorzien zij 945 miljoen € aan dividenden. Uit te keren aan de aandeelhouders.

Meer zelfs, als CEO Carlos Brito erin slaagt om met dit perfide ontslagplan een versnelde schuldafbouw te realiseren en het dividendenrendement nog kan verhogen tegen 2013, wacht hem “een aalmoes” van een vette 80 miljoen € bovenop zijn nu al riante gage.

De vakbonden bij AB Inbev weigeren mee te denken met de logica van dit soort pervers kapitalisme. Zij zijn vastberaden en klaar om een lange en harde confrontatie aan te gaan.

Zij doen daarom een oproep naar alle vakbondscentrales en syndicalisten om hen daarin te steunen.

Dit kan door uw solidariteit te tonen :

-met een bezoek aan de piketten van de bedrijfssites van AB§ Inbev in Leuven, Jupille en Hoegaarden

-of door een solidariteitsmail te sturen naar: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it

Het gemeenschappelijk vakbondsfront ACV-ABVV AB Inbev


WIJ ZIJN ALLEMAAL STELLA! Trek het afdankingsplan in!

Solidariteitsgroep komt samen

Donderdag 21 januari

19.30u – Wereldcafé Coop

Bondgenotenlaan 131

Beste Leuvenaar,

De werknemers van AB Inbev blokkeren nu al elf dagen lang de poorten van hun bedrijf. Ze eisen de intrekking van een afdankingsplan, respect voor het sociaal overleg en werkzekerheid voor het personeel. Vele Leuvenaars zijn solidair met de strijd van deze mensen, temeer daar AB Inbev winst laat optekenen en bijzonder stevige bonussen uitkeert aan directieleden.

Een aantal inwoners van Leuven is daarom gestart met een solidariteitsgroep rond AB Inbev. Naar analogie met de campagne met vensteraffiches tegen de oorlog in Irak van enkele jaren geleden, willen we graag heel Leuven zien volhangen met vensteraffiches met de boodschap: “Wij zijn allemaal Stella! Trek het afdankingsplan in!” Het is een manier om de solidariteit in de stad zichtbaar te maken en de actievoerders een hart onder de riem te steken.

De solidariteitsgroep komt nu donderdag 21 januari 2010 een eerste maal samen in het Wereldcafé Coop om samen na te denken hoe we de verspreiding van deze affiches kunnen aanpakken en hoe we de solidariteit verder kunnen organiseren.

Hopelijk tot donderdag,

Namens de solidariteitsgroep,

David Dessers (0486.69.69.27)

Lies Merckx (0495.47.24.28)

Peter Vanderleyden (0474.56.28.13)

Fred Guldentops

Ozlem Barin


Vrijdag 22.01: de film van Michael Moore aan het pikket van AB InBev. Ga jij mee?

Sinds donderdag 7 januari branden er vuren aan de ingang van AB InBev Leuven, aan de Vuurkruisenlaan ter hoogte van de brugberg in Kessel-Lo. Vrijdagavond zal aan de blokkade van de brouwerij de film 'Capitalism, A Love Story' van Michael Moore vertoond worden. Een uitstekende gelegenheid om ook een solidariteitsbezoek aan het pikket te brengen. En om nadien samen de nieuwe van Moore te zien.

Afspraak om vrijdag 19u aan de Vuurkruisenlaan in Leuven. (via google-maps intikken 'Vuurkruisenlaan Leuven')


Naar boven