Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

De vijf van BBTK-BHV: Bernadette blijft strijdbaar PDF Print Email
Geschreven door Bert Inwoud op vrijdag, 17 juni 2011

Op het einde van de betoging van de Social Profit op 9 juni voerde Bernadette Mussche -een van de 5 ontslagen secretarissen van BBTK BHV-industrie- een opmerkelijke actie. Bernadette voert nog steeds actie voor de reïntegratie van de 5. De gouden bol rond haar enkel refereert naar de prijs die de Franstalige vleugel van de Liga voor Mensenrechten elk jaar uitreikt. Op 29 maart van dit jaar kende de Liga  de "Boulet d'Or “-gouden bal- toe aan de nationale leiding van BBTK. Deze prijs erkent de "beste van het slechtste" in termen van de eerbiediging van de fundamentele vrijheden.De argumentaie die de Liga geeft om de "Boulet d'or" aan de nationale leiding van BBTK te schenken is:

"onveiligheid van de mensen die op de werkplaats een andere mening durven uiten",

"onzekerheid door misbruik van het motief van collectieve zware fout om vakbondssecretarissen te ontslaan"

"onzekerheid door gebrek aan democratie in de vakbondswereld".

"Wat voor mij belangrijk is in de symboliek is de machteloosheid (de bol aan mijn been) waarmee ik moet aanzien dat de werking van de industriesector en eigenlijk de hele afdeling BBTK-BHV door de federale leiding platgelegd werd door ons ontslag en door, met de kracht van de inertie, alle mogelijkheden te blijven blokkeren om mij toe te staan mijn militanten te ondersteunen. 

Ik laat deze kwestie niet in de vergeetput belanden. Het belangrijkste wat je als vakbondsecretaris aan je militanten vraagt is stand te houden, ook als het moeilijk is. Dat is wat ik 25 jaar lang aan mijn militanten gevraagd heb en dat is wat ik nu probeer te doen.", aldus nog een verontwaardigde maar strijdvaardige Bernadette.

Dit syndikaal schandaal moet dringend van de baan! Hiervoor is er maar één oplossing: de reïntegratie van de 5 vakbondssecretarissen van BBTK-BHV, nu!

Het pamfletje dat Bernadette Mussche uitdeelde op de betoging kan je hier lezen.

Naar boven