Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Stop de Oven, of “Start het Zwembad”? PDF Print Email
Geschreven door Stop de Oven op dinsdag, 25 september 2012

Beste medestander,

Nu de lokale verkiezingen met rasse schreden naderen zetten pers en media alle zeilen bij om te peilen wat er leeft in de dorpsstraat.

De VRT pakt dit jaar uit met een groots opgezette actie onder de noemer ‘De vragende partij’.

Bedoeling is om in alle gemeentes van Vlaanderen en Brussel de hete hangijzers van de verkiezingen naar boven te halen, door de inwoners zelf te laten stemmen op wat ze belangrijk vinden.

In de komende weken zal de actie nog meer in de kijker komen, en de perceptie van wat er in onze gemeente leeft zal daardoor bepaald worden.

Dat is dubbel zo voor wie hier niet meteen een vinger aan de pols heeft, mensen die wat verder wonen, Vlaamse politici bijvoorbeeld.

De perceptie van onze streek is momenteel als volgt:

- Heetste hangijzer in Kampenhout: een zwembad

- Heetste hangijzer in Boortmeerbeek: een zwembad

- Heetste hangijzer in Haacht: een speeltuin

Begrijp ons niet verkeerd, we hebben niets tegen zwembaden en speeltuinen, maar dat dit werkelijk de belangrijkste themas zouden zijn voor de verkiezingen valt moeilijk te rijmen met, om maar iets te noemen, de ruim 25.000 bezwaarschriften die tegen de geplande verbrandingsoven op Kampenhout-Sas werden ingediend.

Wij zouden het jammer vinden als politici op Vlaams niveau, die een bepalende rol zullen gaan spelen in dit dossier in het najaar, de indruk krijgen dat de verbrandingsoven niet meer leeft in de streek, en de aandacht is verschoven naar zwembaden en speeltuinen.

Om te vermijden dat het zover komt stellen we dan ook voor dat we met z’n allen even orde op zake stellen op ‘de vragende partij’ en U uw stem geeft aan het tegenhouden van de verbrandingsoven.

Het zou jammer zijn als onze tegenstanders het afwezig zijn van het dossier van de verbrandingsoven in de vragende partij zouden aangrijpen om de geloofwaardigheid van ons protest te ondergraven. En wees maar zeker dat ze dat zullen doen.

Daarom menen we dat het hoog tijd wordt om orde op zaken te stellen, en duidelijk te maken wat er echt leeft onder de mensen.

Dat doet U als volgt:

 

Klik hier om de strijd tegen de verbrandingsoven op de agenda te plaatsen in Kampenhout

Klik hier om de strijd tegen de verbrandingsoven op de agenda te plaatsen in Haacht

Klik hier om de strijd tegen de verbrandingsoven op de agenda te plaatsen in Boortmeerbeek

 

Op deze pagina’s kan U uw stem geven aan ons voorstel om de verbrandingsoven tegen te houden. Stem gerust in alle gemeentes ;-)

Alvast bedankt om de strijd tegen de verbrandingsoven ook bij de VRT op de kaart te zetten.

Want geef toe, zo’n speeltuin naast een verbrandingsoven, da’s toch ook niet dat.

 

Met vriendelijke groeten,

Stop de Oven

 

 

Naar boven