Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Protestactie: GAS? Nee bedankt! PDF Print Email
Geschreven door Liga voor Mensenrechten op vrijdag, 12 oktober 2012

Begin oktober is er in de Ministerraad een wetsaanpassing betreft de GAS-boetes goedgekeurd. De minimumleeftijd is verlaagd en de maximumboetes gaan omhoog. De Liga en heel wat andere (jeugd)organisaties gaan hier niet mee akkoord.

De Liga voor Mensenrechten voert reeds langere tijd actie tegen de gemeentelijke administratieve sancties. We willen het protest nu ook ‘fysiek’ voeren door op straat ons ongenoegen te uiten tegenover de GAS-boetes. De actie is samen met FEANTSA op poten gezet en heel wat organisaties uit de sociale sector zullen ofwel deelnemen of de actie ondersteunen. Op 28 november 2012 komen we samen aan het gemeentehuis van Elsene, een Brusselse deelgemeente. Elsene speelt een pioniersrol in de gemeentelijke administratieve sancties en jaarlijks worden er naar schatting 6.000 GAS-boetes uitgeschreven in deze Brusselse wijk. Het lijkt ons dan ook de ideale locatie om te protesteren.

We doen een warme oproep aan alle organisaties en individuen die niet akkoord gaan met de huidige GAS om mee te protesteren.

Praktische info over de protestactie:

Waar? Gemeentehuis Elsene, Elsensesteenweg 168, Brussel
Wanneer? Woensdag 28 november om 13u30
Wat? Flyeren, slogans scanderen, eisenbundel bekendmaken, ludieke actie, discussie over GAS, ...

GAS? Nee bedankt! Tegen gemeentelijke administratieve sancties. Voor een open en spontane samenleving.

Bezoek http://www.mensenrechten.bevoor meer info, standpunten en het GAS-icoon of de gratis sticker.

Gratis GAS-stickers? Mail This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it !

Naar boven