Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Plasactie zoekt 2051 Gentenaars (m/v) voor burgerinitiatief voor gelijke sanitaire rechten PDF Print Email
Geschreven door Plasactie op donderdag, 18 juli 2013
Plasactie VZW lanceert deze keer een burgerinitiatief voor gelijke sanitaire rechten voor vrouwen en mannen. Tijdens de Gentse Feesten zoeken de plasactivisten minstens 2051 handtekeningen van de Gentenaars boven 16 jaar aan de plasactie-stand in de Bibliotheekstraat.

 

Plasactie wilt hiermee aandacht vragen voor de nog steeds enorme wanverhouding tussen het aantal gratis urinoirs voor mannen dan het aantal gratis openbare toiletten voor vrouwen. Voor het beboeten van wildplassen worden mannen en vrouwen wél gelijk behandeld. 

 

Met het burgerinitiatief wil plasactie het thema van gelijke sanitaire rechten opnieuw op de agenda van de Gentse gemeenteraad krijgen. 

 

Wil je helpen handtekeningen verzamelen? Dan neem je best contact op met via This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it of telefonisch via 0476/66.95.16.

 

Wil je Plasactie financieel steunen? Dat kan via een vrijwillig gift op de rekening van Plasactie VZW 979-2278523-95. Plasactie is niet gesubsidieerd en draait volledig op sponsoring en vrijwillige giften.

 

For people of the Land of the Rising Sun, no matter how developed a country is and how sophisticated the particular nation’s buildings are, if cleanliness of public toilets is compromised, the country is considered to be ‘undeveloped” Zulkiple Ibrahim.


Naar boven