Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Egyptisch leger arresteert revolutionaire advocaat arbeidsrecht PDF Print Email
Geschreven door socialisme.nu op vrijdag, 06 september 2013
Haitham Mohamedein, een van de leidende advocaten arbeidsrecht van Egypte en activist bij de Revolutionaire Socialisten, werd gisteren, donderdag, gearresteerd. Wij roepen dringendt op tot solidariteit. Hij was op reis van Cairo naar Suez om arbeiders te ontmoeten die hem hadden gevraagd om hen te vertegenwoordigen. Het leger hield hem aan bij een controlepost en hij is sindsdien overgebracht naar een politiebureau in Suez. De Revolutionair Socialisten (RS) laten weten dat Haitham wordt beschuldigd van mishandeling van een politieagent.

 

Haitham is vele jaren activist en revolutionair. Hij speelt een leidende rol bij het verdedigen van arbeiders in strijd. Onlangs vertegenwoordigde hij stakende Suez staalarbeiders in een geschil dat werd beeindigd door het leger. Hij nam deel aan de massale protesten tegen Mohamed Morsi op 30 juni, maar hij en de RS hebben zich ertegen uitgesproken dat het leger de controle over Egypte hebben overgenomen sinds Morsi werd afgezet.

 

In een recent interview zei hij: ʻGeneraal Abdel Fattah El-Sisi leidt een contrarevolutie onder de dekmantel van het onderdrukken van islamisten in de straten. Het regime van Mubarak wordt weer nieuw leven ingeblazen.ʼ RS-lid Wassim Wagdy zei: ʻHaitham heeft de internationale solidariteit nodig van revolutionairen overal. Onze vijand is dezelfde, waar we ook zijn. Hij vecht niet alleen voor de revolutie in Egypte, maar is onderdeel van een strijd voor een betere wereld.ʼ

 

Wat jij kunt doen: Teken de verklaring die oproept tot Haithamʼs vrijlating en het laten vervallen van alle aanklachten in deze zaak. Schrijf dringend aan de Egyptische autoriteiten om op te roepen tot zijn vrijlating en een einde aan de intimidatie en vervolging van de politieke tegenstanders van het leger. Stuur protestberichten van protest naar Generaal Abd-al-Fattah al-Sisi, opperbevelhebber van de Egyptische strijdkrachten.

Email Generaal Al-Sisi: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it , met een CC aan Kamal Abu Aita, minister van Arbeid This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it

 

Deze oproep verscheen oorspronkelijk in Socialist Worker. Nederlandse vertaling; redactie socialisme.nu


Naar boven