Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

SAP steunt Rood! PDF Print Email
Geschreven door SAP op vrijdag, 06 mei 2011

De SAP - Socialistische Arbeiderspartij (Belgische afdeling van de Vierde Internationale) begroet met vreugde en opluchting de beslissing van SP.A-Rood en haar woordvoerder Erik De Bruyn om de sp.a te verlaten en zich om te vormen tot “Rood!”.

De nieuwe beweging stelt zelf geen nieuwe partij te willen worden “maar en strijdbare en moderne socialistiche politieke beweging van de 21e eeuw; open voor samenwerking en eenheid en dit zowel tijdens als tussen verkiezingen in. Momenteel worden daarover gesprekken aangeknoopt met verschillende organisaties, groepen en individuen ter linkerzijde en daarbuiten, waaronder ook reeds enkele bekende namen. Waar het dus zeker niet over gaat is over de oprichting van de zoveelste linkse splinterpartij.”

De SAP is blij omdat hiermee een nieuwe, betekenisvolle stap gezet wordt in de richting van een brede herschikking ter linkerzijde. Hierdoor ontstaat ook de mogelijkheid om te breken met de uitzichtloze impasse die de linkerzijde in Vlaanderen al jaren kenmerkt. We hopen dan ook dat het nu mogelijk wordt om op brede schaal de sociale noden en verzuchtingen politiek te vertolken, zoals die tot nu toe enkel werden verwoord door sociale bewegingen als de vakbonden.

Dit biedt ook kansen om te komen tot het hergroeperen van al diegenen die al jarenlang met lede ogen aanzien hoe de zogenaamde 'socialistische' partij elke kans om links terug aan zet te brengen mordicus laat liggen. Tenslotte kunnen we hierdoor de onderlinge verdeeldheid tussen verschillende linkse groepen en partijen overkomen.

Wij zijn van mening dat op deze manier een bijdrage kan geleverd worden aan de vorming van een nieuwe, duidelijk antikapitalistische en ook electoraal geloofwaardige linkse politieke organisatie in Vlaanderen (en wellicht later ook in de rest van België).

De SAP wil dit nieuwe project ter linkerzijde dan ook ten volle ondersteunen. Wij zullen hierover dan ook spoedig een gesprek hebben met “Rood!”. We roepen ook alle andere krachten ter linkerzijde in Vlaanderen op om dit voorbeeld te volgen.

Wil je hierover meer info of een gesprek, dan kan je ons steeds contacteren op 0496/ 20 76 37 (Thomas Weyts) of via This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it .

Naar boven