Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Protesteer tegen de arrestaties van vakbondsleiders in Turkije! PDF Print Email
Geschreven door DIDF op woensdag, 27 juni 2012
Lami Özgen, voorzitter van de confederatie van vakbonden in de openbare diensten (KESK), is samen met andere vakbondsbestuurders en leden in Ankara vastgenomen. Volgens de Turkse politie werden bij deze laatste razzia’s in totaal 71 mensen gearresteerd.

Leidende functioanarissen van het onderwijsbond (Eğitim-Sen), evenals medewerkers van van de vakbonden bij lokale overheden (Tüm-Bel-Sen), de telecommunicatie (Haber-Sen) en de gezondheidzorg (SES) behoren o.a. ook tot de gearresteerden. De arrestaties die in de hoofdstad Ankara en in 8 andere steden hebben plaatsgevonden, werden uitgevoerd in het kader van de zogenaamde operaties tegen de KCK (Unie van Koerdische Gemeenschappen).

De KCK-operaties begonnen op 19 april 2009 en werden tot op heden in meerdere fases uitgevoerd. De Turkse veiligheidsdienst en rechterlijke autoriteiten beschuldigen de KCK als zijnde een verlengstuk van PKK. Ongeveer 7 duizend mensen zijn hierdoor gearresteerd. Ze worden beschuldigd van ondersteunen van terroristische organisatie. Gemeenteraadsleden, bestuurders van de Partij voor Vrede en Democratie (BDP), journalisten, intellectuelen, wetenschappers, onderzoekers en kunstenaars behoren tot de gearresteerden. De laatste operatie is tegen de voorzitter, bestuurders en leden van KESK.

De Federatie van Democratische Arbeidersverenigingen (DIDF) veroordeelt deze aanvallen tegen de vakfederatie KESK en roept op tot de internationale solidariteit.

De aanslagen van de AKP-regering tegen de democratie, mensenrechten en onlangs tegen de vakbondsleden moeten worden veroordeeld. De Turkse regering voert de druk op vakbondsleden, oppositiepartijen, intellectuelen en journalisten op en probeert alle inspanningen voor gelijke sociale en politieke rechten in de kiem smoren.

Wij roepen alle democratische en progressieve krachten en de vakbonden op zich tegen deze politiek van AKP-regering te keren. De oppositie, de vakbonden en de vakbondsleden inTurkije hebben juist nu onze solidariteit nodig.

 

Voor het versturen van protestbrieven naar de Turkse regering:

Recep Tayyip Erdoğan (premier)

This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it ;

This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it ;

This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it

Fax: 0090 312 422 1899

 

Abdullah Gül (president)

This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it

Fax: 0090 312 470 13 16

Sadullah Ergin (Minister van Justitie)

This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it


 

 

Naar boven