Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Nieuwe brochure : Europa en Palestina PDF Print Email
Geschreven door Ander Europa op dinsdag, 27 november 2012
Europa heeft steeds een bepalende rol gespeeld in wat doorgaans wordt aangeduid met ‘het conflict tussen Israel en de Palestijnen’.

Nauwkeuriger omschreven gaat het hier om een ruim honderdjarig streven van zionistische joden om Palestina om te vormen in een Joodse staat.

Dit streven van zionistische joden, later de staat Israel, is op verzet gestuit van de autochtone bevolking, de Palestijnen. Zij staan bloot aan Israelische overheersing en expansie, als gevolg waarvan hun samenleving op alle niveaus onttakeld dreigt te worden.

Ingrijpen van de internationale gemeenschap om een eind te maken aan Israelische overheersing en expansie en het recht op zelfbeschikking van het Palestijnse volk te implementeren, blijft uit.

Europa zou daarin het voortouw moeten nemen. De machtsmiddelen zijn daartoe voorhanden. In plaats daarvan beperkt de EU zich tot een ‘verklaringenafleggende-diplomatie’, oproepen tot een dialoog tussen Israel en de Palestijnen en het manipulatief inzetten van financiële en economische steun aan Palestijnen. Daarmee is Europa medeplichtig aan de Israelische overheersing van Palestijnen, de verwoesting van de Palestijnse samenleving en aanhoudende schending door Israel van het volkenrecht.

De brochure kan hier (pdf-file) gedownload worden. U kunt tegen verzendkosten één of meerdere exemplaren bestellen via de site van Ander Europa.

De brochure kan ook bij de SAP besteld worden.

Naar boven