Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Samen het sein op rood zetten tegen het regeerakkoord PDF Print Email
Geschreven door correspondent bij de NMBS op vrijdag, 23 december 2011

De 24-urenstaking bij de spoorwegen was een succes. In de Centrale Werkplaats Mechelen kwamen slechts een 30-tal van de ruim 1300 werknemers opdagen, hoofdzakelijk kaderleden, . In de uren en dagen voorafgaand aan de staking stelde de regeringscoalitie alles in het werk om verdeeldheid te zaaien.

Volgens sommige bronnen zou het rijdend personeel ontsnappen aan de pensioenmaatregelen. Deze tactiek om ambtenaren, contractuelen, Vlamingen en Walen tegen elkaar uit te spelen is een valkuil die nog zal opduiken.

Naast de aanval van de regering die beoogt ons langer te laten werken met een ongunstigere pensioenberekening, loeren nog andere gevaren om de hoek.

Het regeerakkoord stelt maatregelen voor de NMBS-Groep in het vooruitzicht, die in het vlees snijden van het spoorwegpersoneel. Vandaag al zet de CEO J. Haek de vakbonden voor een dillema: hij wil de bijdrage in de hospitalisatieverzekering voor het spoorwegpersoneel drastisch verhogen, tenzij de vakbonden hun slagkracht in de paritaire commissie uit handen geven. Ook in deze netelige kwestie valt de beslissing voor 31 december.

Ook op de werkvloer is de sfeer uiterst gespannen. Zo laat de NMBS-directie nog maar eens een duur betaald consultancybureau neerstrijken op de werkvloer van de centrale werkplaatsen. Met gewiekste psychologie gaan ze op zoek naar de zogezegde zwakke schakels in de werkketting om ze vervolgens uit te rangeren...

Op volgende weblink vindt je ook beelden van de actie in de centrale werkplaats tegen de consultancybureaus op 9-11: http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2011110913075670_staking-bij-centrale-werkplaats-nmbs

Naar boven