Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Van 3 tot 9 augustus in Griekenland: neem deel aan het 30ste Internationaal Jongerenkamp! PDF Print Email
Geschreven door JAC en SAP op dinsdag, 16 april 2013
Werkloosheid, armoede, oorlog, sexisme, homofobie, racisme...: Ya Basta!

Het kapitalisme richt wereldwijd ravages aan: economische en sociale crisis, toenemend racisme, ecologische crisis,... In heel Europa worden op dit moment ingrijpende antisociale besparingsplannen opgelegd.


Ook de “socialistische” partijen stellen deze besparingen voor als onvermijdelijk. De revoluties in Tunesië, Egypte, Syrië en andere landen tonen aan dat radicale omwentelingen vandaag mogelijk zijn. Ook in Europa en de rest van de wereld is het tijd voor verandering: in Griekenland strijdt de bevolking voor haar rechten, in Québecq trekken de studenten de straat op voor een betaalbaar onderwijs en tegen de repressie, in Frankrijk is er verzet tegen de luchthaven van Notre-dame des Landes, in China zijn er steeds meer protesten,...

 

Heel wat jongeren willen strijden voor een betere wereld, voor een waardige toekomst. Enkele honderden komen naar het 30ste Internationaal Jongerenkamp in Griekenland.  Een uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met revolutionaire jongeren van overal en meer te weten te komen over de strijd in de hele wereld. 

 

Het Internationaal Jongerenkamp, wat is dat?

 

Het IJK wordt georganiseerd door de jongeren van de Vierde Internationale, een internationale samenwerking van revolutionaire organisaties, aanwezig in meer dan 40 landen. In België zijn dat de JAC (Jeunes Anticapitalistes) en de jongeren van de SAP.

Een week van ontmoetingen tussen jonge militanten, sympathisanten en nieuwsgierigen uit heel Europa met een aantal genodigden uit andere werelddelen. 

 

Op het programma: debatten, meetings, vormingen en ...feest! Het is ook een mogelijkheid om onze ideeën in de praktijk te brengen: strijd tegen seksistische, racistische, homofobe vooroordelen; herverdeling van rijkdommen (met een interne munt worden de ongelijkheden tussen landen tegengegaan), eigenbeheer (alle deelnemers helpen bij het afwassen, eten, organisatie, bar,...). 

 

Alle geïnteresseerden zijn welkom! Er komen zowel ervaren activisten als jongeren voor wie het de eerste politieke activiteit is. 

 

In België organiseren de jongeren van de Socialistische Arbeiderspartij (SAP) de Belgische deelname. Reis, verblijf, eten, vertaling en activiteiten kosten in totaal voor de Belgen rond de 275 euro. Voor wie dit te duur is, kan gepraat worden over een oplossing. 

 

Info en inschrijven 

 

Stuur een mail naar This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it of bel naar 0479/73.34.65 voor meer info  (het volledige programma en gedetailleerde praktische informatie zal vanaf eind april beschikbaar zijn). Hoe vroeger de inschrijving, hoe beter voor de organisatie van het kamp en het transport ernaar!

Naar boven