Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Antifascistische Griekse hiphop-artiest vermoord door neonazi's PDF Print Email
Geschreven door De Waarheid.Nu op donderdag, 19 september 2013
In de Griekse hoofdstad Athene werd dinsdagnacht de hiphopartiest Pavlos Fyssas, bekend als Killah P, vermoord. De politie arresteerde een verdachte die lid is van de neonazi-partij Gouden Dageraad. De vermoorde rapper trad vaak op tijdens antifascistische evenementen.

Woensdag moest een nieuwe dag van betogingen worden in Griekenland. Werknemers van de overheidsdiensten komen op straat tegen nieuwe besparingen en er waren ook acties gepland tegen het fascistisch geweld. Vorige week viel een groep van 50 neonazi's communistische jongeren van KKE aan die affiches aan het ophangen waren. Negen jongeren moesten opgenomen worden in het ziekenhuis.

Maar nog voor de betogingen van start gingen, kwam het gruwelijke nieuws Killah P vermoord werd. Ook hij werd het slachtoffer van fascistisch geweld.

Killah P werd volgens de Griekse onafhankelijke nieuwssite Enet aangevallen toen hij kort na middernacht een café verliet in Amfiali, in de wijk Keratsini van Piraeus. De aanvallers, volgens ooggetuigen een vijftiental, droegen zwarte kleding en camouflageuniformen.

Op het moment van de aanval, was hij met zijn partner en twee vrienden in het café. Fyssas en zijn drie vrienden slaagden er in eerste instantie in om aan hun aanvallers te ontsnappen, maar toen ze de straat op liepen blokkeerde een auto hun weg. De bestuurder stapte uit de auto en stak de rapper minstens drie keer in de borst. Killah P werd naar het Tzanio- ziekenhuis gebracht, waar hij kort daarna overleed.

De dader vluchtte vervolgens te voet met zijn handlangers. De politie pakte een 55-jarige man met een mes op die lid is van de neonazi-partij Gouden Dageraad.

Killah P was lid van de antikapitalistische partij Antarsya en actief binnen de antifascistische beweging. Op zijn Facebook-pagina laten fans rouwberichten achter.

Dit artikel verscheen op www.dewaarheid.nu

Naar boven