Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Socialistische Arbeiderspartij (SAP) protesteert met klem tegen de Antwerpse «lijst van extremistische en terroristische organisaties» PDF Print Email
Geschreven door SAP op dinsdag, 17 mei 2005

Zowel de SAP als haar jongerenbeweging, de Socialistische Jonge Wacht, prijken op de lijst van extremistische en terroristische organisaties, opgesteld door de Antwerpse politiediensten. Drie leden van de SAP worden individueel bij naam genoemd. Ook tal van andere progressieve organisaties en sociale en culturele bewegingen komen voor op de lijst.

De SAP wil hiertegen met klem protesteren en vraagt de vernietiging van de bewuste lijst. De lijst heeft overduidelijk de bedoeling om progressieve organisaties en bewegingen te criminaliseren en in het verdomhoekje te plaatsen. Vooral het label ‘terroristisch’ valt op en is bijzonder verontrustend. Immers, eens een organisatie als ‘terroristisch’ bestempeld is, kan de staat er in feite eender wat tegen beginnen...

De SAP protesteerde reeds eerder tegen de Europese lijst van terroristische organisaties, waarin eveneens een aantal legitieme politieke organisaties werden opgenomen.

Eens te meer blijken het recht op vrije meningsuiting en het recht op organisatie de eerste slachtoffers van de « strijd tegen het terrorisme ». Zeker in een stad waarin een fascistische partij staat te dringen om de politieke fakkel over te nemen, zijn dergelijke lijsten ronduit gevaarlijk.

Wij kunnen onder geen enkel beding aanvaarden dat progressieve organisaties en bewegingen op deze lijst voorkomen en vragen dan ook de onmiddellijke vernietiging van de lijst. De SAP zal bovendien de gepaste juridische stappen ondernemen. Het moet duidelijk worden wie er verantwoordelijk is voor deze ontsporing.

Naar boven