Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

De Actief Linkse Studenten bedreigd? De linkerzijde bedreigd! PDF Print Email
Geschreven door SAP-Gent op vrijdag, 22 april 2005

Op 12 mei zal het Bestuurscollege van de Gentse universiteit (UG) een beslissing moeten nemen over een klacht tegen de Actief Linkse Studenten (ALS), studentenorganisatie verbonden met de LSP, ingediend door de Studentenbeheerder. Dit op basis van een eerder ingediende gemeenschappelijke motie van de CDS en KVHV.

De UG wil duidelijk ook niet de beslissing erkennen die genomen werd in het Politiek en Filsofisch Konvent (PFK), de overkoepeling van alle politieke studentenverenigingen, toen een motie van wantrouwen enkele weken terug werd weggestemd. Toen trad de linkerzijde eensgezind op tegen de motie die werd ingediend door de CDS en het KVHV. Die motie was gestaafd op het feit dat de ALS een meeting met Frank Vanhecke had geblokkeerd georganiseerd door het extreem-rechtse KVHV.

Blijkbaar wordt het niet meer geapprecieerd zich te verzetten tegen de aanwezigheid van Vlaams Belangkopstukken aan de unief. Terwijl er al een tiental jaar een zero-tolerance beleid wordt gevoerd tegen extreem-rechts aan de UG. Op debatten, meetings, info-avonden, … die georganiseerd worden aan de UG is het verboden dat VB-mandatarissen duidelijk op de voorgrond treden. De anti-fascistische linkerzijde heeft zich steeds gesteund gevoeld door deze regels, maar blijkbaar zet de trend zich aan de UG ook steeds meer door het VB te behandelen als een normale politieke partij ondanks haar veroordeling wegen racisme.

De aanval tegen de ALS, is een aanval tegen de linkerzijde en het consequent anti-fascistisch verzet. Spijtig genoeg moeten we vaststellen dat de ALS maar weinig actieve steun krijgt uit de hoek van de linkerzijde aan de Unief van Gent. Na het wegstemmen van de motie in het PFK is het tijdperk van woorden voorbij en zouden we ook graag daden zien. Ook wij hebben onze meningsverschillen met de ALS, maar dat betekent niet dat staren als konijnen naar een lichtbak oplossingen zal brengen. Blijkbaar denken een aantal clubs dat hun eigen erkenning boven de erkenning van een andere groep komt.

Maar vandaag is het de ALS, morgen zijn het wij, overmorgen wordt het NSV erkend en misschien moeten we volgend jaar wel vaststellen dat het links verzet gebroken is. Daarom protesteert de SAP tegen deze gang van zaken en roept ze alle democraten en progressieven op om het protest te steunen en kamp te kiezen!

Daarom roepen wij ook op om naar de protestactie op 12 mei om 9u30 te komen aan het rectoraat (St. Pietersnieuwstraat 25, vlak naast de Vooruit).

Naar boven