Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

De Masereelclub: discussie-avonden lokken heel wat geïnteresseerden PDF Print Email
Geschreven door David Dessers op woensdag, 18 december 2002

De SAP van Leuven baat samen met de lokale afdeling van de KP een café met vergaderruimte uit: de Masereelclub. Na de zomer werkte een nieuwe ploeg vrijwilligers een inhoudelijk programma uit voor De Club. De eerste reeks avonden zit erop en de balans is, het mag gezegd, positief!

De Masereelclub is een gezellig hoekcafeetje gelegen in de Ierse Predikherenstraat. Het pand was jarenlang het partijlokaal van de Leuvense afdeling van de Kommunistische Partij. Een dikke twee jaar geleden sloegen de Leuvense SAP en KP de handen in elkaar en besloten het lokaal samen uit te baten. Ook de PvdA organiseert maandelijks avondjes in de Club maar maakt geen deel uit van het beheer.

Naast deze Leuvense antikapitalistische partijen vinden er ook heel wat vergaderingen plaats in De Club. Het Masereelfonds komt er over de vloer en D14 vond er een tijdlang onderdak.

Sinds de zomer werkt een nieuwe ploeg vrijwilligers mee. Deze ploeg organiseert maandelijkse debatavonden, met als doel linkse en progressieve mensen met verschillende achtergronden samen te brengen. Dat lijkt nu aardig te lukken. Een lezing van Peter Tom Jones rond ecolgie en kapitalisme bracht een 40-tal mensen op de been. De lezing van Jan Dumolyn over Gramsci wist ook op belangstelling te rekenen; 25 mensen namen deel. En deze week sloot Roger Jacobs de reeks af met een lezing over de evoluties van de arbeidersklasse. Ook dit keer waren er zo'n 25 mensen van de partij.

De ploeg, die ook heel wat onafhankelijken telt, wil nu verder gaan op dit elan. Stuk voor stuk kwalitatieve inleidingen als basis voor een échte en open discussie. Eerstdaags is er een vergadering gepland waarop de nieuwe programmatie verder zal uitgewerkt worden. Noteer ook alvast dat de Club tweewekelijks op zaterdag open is. Je kan er dan terecht voor een hapje en een drankje.

Naar boven