Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Rood houdt het even voor bekeken PDF Print Email
Geschreven door SAP op woensdag, 11 juni 2003

De abonnees van ons tijdschrift Rood kregen afgelopen maand een briefje in hun bus waarin de verantwoordelijken van onze bladen Rood en La Gauche uitleggen dat de verschijning tijdelijk wordt opgeschort. Deze beslissing was onvermijdelijk geworden nadat al onze computers werden gestolen bij een inbraak in ons nationaal secretariaat.

De SAP voert momenteel een zware interne herstructurering door. Na ons congres lieten we reeds weten dat het de bedoeling was om het apparaat van onze organisatie in te krimpen om zo de financiële toestand van onze organisatie weer gezond en stabiel te maken. We begonnen aan een stevige opdracht, die in alle opzichten noodzakelijk was om de toekomst van onze stroming in België te verzekeren. Bedoeling was om onze bladen in een nieuw jasje te steken, ons apparaat te vereenvoudigen, een administratieve achterstand weg te werken, een nieuw nationaal secretariaat te organiseren... We wilden dus reorganiseren en een goed evenwicht vinden tussen onze middelen en onze activiteiten.

We zagen ons niet meteen genoodzaakt om daarvoor onze andere activiteiten stil te leggen, met de inzet van enkele ervaren kameraden zouden we de klus moeten kunnen klaren. Niet alleen bleek de reorganisatie méér werk in te houden dan we aanvankelijk vermoed hadden. Ook kregen we ongewenst bezoek in ons nationaal secretariaat. Dieven gingen met bijna al onze computers aan de haal. We hebben nog steeds het raden naar de identiteit en de motieven van de daders. Toen hadden we er even genoeg van.

We besloten een adempauze in te lassen om alles op een rijtje te zetten. We tekenden een nieuw plan uit dat erop neerkomt dat we eerst de reorganisatie willen klaarhebben alvorens onze activiteit terug te kunnen opstarten. Momenteel werkt een hele ploeg kameraden keihard achter de schermen om deze operatie tot een goed einde te brengen. Ergens na de zomer willen we dan met een redelijk propere lei de handschoen terug opnemen.

Deze beslissing was natuurlijk niet leuk. Liever wilden we gewoon verdere nummers van Rood en La Gauche in elkaar boksen en de politieke activiteiten verder zetten. Maar die inbraak was er teveel aan, we moesten keuzes maken.

De abonnees van Rood en La Gauche ontvangen in ieder geval het aantal nummers waar ze recht op hebben. Bovendien blijven de afdelingen van de SAP gewoon actief, zoals steeds. Wij stellen vast dat sommigen ons nu reeds vrolijk als 'overleden' beschouwen. Tot hun spijt zullen ze moeten vasstellen dat onkruid niet zo snel vergaat.

Wij vragen begrip voor deze situatie en beloven er wanneer mogelijk terug te staan.

Naar boven