Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

SAP-Oostende voert actie tegen sluiting postkantoor PDF Print Email
Geschreven door SAP-web op donderdag, 24 januari 2008

De jonge Oostendse afdeling van de SAP voerde op woensdag 23 januari een opgemerkte actie tegen de sluiting van een postkantoor in Oostende. Pas vorige week besliste ze over te gaan tot een actie. Men verdeelde een 500-tal pamfletjes in de buurt van het postkantoor en ook bij het personeel van De Post in Oostende werd het pamflet goed ontvangen. Een 15-tal mensen kwamen opdagen, met onder andere buurtbewoners en postbodes. In "Het Laatste Nieuws", "Het Nieuwsblad" en het lokale blad "De Zeewacht" verschenen artikels en ook op de VRT-website stond een verslag. Hieronder lees je alvast een artikel dat verscheen in de regionale editie van Het Nieuwsblad / De Gentenaar en bericht op de website van de VRT. (foto: Peter Maenhoudt)

Buurt voert actie tegen sluiting postkantoor

OOSTENDE - Buurtbewoners, postpersoneel en een pas opgerichte afdeling van de Socialistische Arbeiderspartij (SAP) hebben gistermiddag actie gevoerd tegen de sluiting van het postkantoor in de Nieuwe Stad. Ze legden symbolisch een krans.

Het beroert dat twee postkantoren op de Vuurtorenwijk en de Nieuwe Stad vrijdag voor het laatst open zijn. 'Bij De Post telt enkel de winst en daarom worden de postkantoren gesloten. De dienstverlening naar de burgers wordt afgebouwd', zegt Johan Douvere van SAP-Oostende. Hij bezorgde 500 pamfletten in de Nieuwe Stad met het overlijdensbericht van het postkantoor. 'We beseffen dat we de beslissing niet meer kunnen terugdraaien, maar het blijft een spijtige zaak omdat de bevolking van de Nieuwe Stad vaak ouder is en gehecht is aan hun postkantoor.'

Ook postbode Michael Pleyson betreurt de sluiting. 'Er zal minder sociaal contact zijn en de klanten zijn er niet mee geholpen. Bovendien is er geen zekerheid dat het PostPunt ook blijft.'

De actie kon duidelijk rekenen op sympathie van de buurtbewoners. 'Ik woon in de straat en de sluiting is een spijtige zaak. Een PostPunt zal nooit dezelfde service geven', zegt ook buurtbewoner Olivia Moreaux.

Ook buurtbewoonster Anny Wauters bevestigt: 'Ik kwam vaak in dit kantoor. In de buurt zijn 450 sociale appartementen en ouderen doen vaak een beroep op het kantoor. De sluiting is jammer.'

Inmiddels liet SAP Oostende weten dat ze de komende maanden nog meer actie zal voeren. 'Ook rond de financiële situatie van de jeugdhuizen en de hoge huurprijzen van appartementen plannen we acties', zegt Kate Morlion. Na de sluiting van de twee postkantoren blijven er in Oostende vier postkantoren, vijf PostPunten en 30 verkooppunten van postzegels. (efo)

Het Nieuwsblad/De Gentenaar


wo 23/01/08 - In Oostende hebben buurtbewoners en personeel van De Post actie gevoerd tegen de sluiting van het postkantoor in de Chrysantenstraat.

Het kantoor gaat over twee dagen dicht. In de plaats komt er een postpunt in een boekenwinkel in de buurt.

De buurtbewoners zeggen dat het postkantoor ook een sociale functie heeft en daarom niet dicht mag. Ze vrezen ook dat ze in een winkel minder goed bediend zullen worden.

Ze legden symbolisch een krans neer en deelden protestfolders uit. In Oostende blijven er vier postkantoren over. Er zijn intussen vijf postpunten.

VRT - De Redactie

 

Naar boven