Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Internationaal kamp in Catalonië: je kunt nog mee! PDF Print Email
Geschreven door SAP op zondag, 11 mei 2008
Van 26 juli tot 1 augustus vindt het 25ste internationaal jongerenkamp plaats dat de SAP en zijn zusterorganisaties opzetten. Dit keer onder de zuiderse Catalaanse zon! De voorbereidingen lopen op volle toeren. Onze Catalaanse vrienden zochten een mooi kampterrein uit, met zwembad en veel bomen, in een rustige buurt te midden van de natuur. Vanuit heel Europa worden bussen ingelegd. Het ziet er naar uit dat er nogal wat volk zal afkomen, hopelijk een pak meer dan de 500 die nu elk jaar deelnemen. Onder andere uit Italië, Spanje en Frankrijk komen grote delegaties.

Ook in België wordt volop gemobiliseerd. Iedereen van 15 tot 30 met interesse of met het hart ter linkerzijde is welkom! Op allerlei plaatsen waar jonge mensen (scholieren, studenten, jonge werkenden) bijeenkomen, voeren we promotie voor het kamp. Het afgelopen weekend voerden we bijvoorbeeld campagne met een infostand op de wereldmarkt van het festival Mano Mundo.

Ondertussen is het programma volledig. Je vindt het hierbij, voorlopig nog enkel in het Engels. Het is bewust niet overladen. ’s Morgens beginnen we met een plenair forum en een hele reeks workshops. In de namiddag zijn er enkele permanente workshops, en zijn er bijeenkomsten van de vrouwen- en holebiwerking op het kamp, maar is er vooral veel tijd voor ontspanning en siesta. In de late namiddag volgen dan een vormingen en delegatiebijeenkomsten, om ’s avonds te eindigen aan de bar of de dagelijkse fuif. Allerlei thema’s hebben hun plaats in het kampprogramma, maar alle hebben ze min of meer te maken met een fundamentele vraag: hoe kunnen wij deze maatschappij veranderen in feministische, democratische en ecosocialistische zin? We hebben absoluut niet alle antwoorden op deze vraag, het kamp is voor ons een plaats om dit debat te voeren en nieuwe ideeën op te doen.

Om je nog meer zin te doen krijgen, maakten enkele mensen een powerpoint met alle info over het kamp en de kampplaats die je hier vindt:

SlideShare |

Klik telkens op 'volgende' om de hele reportage te zien. We gebruiken deze reportage op de verschillende info-avonden die we organiseerden.

De Franse delegatie maakte zelfs een promotiefilmpje! Zie:

Schrijf je nu in en reserveer je plaatsje op de bus naar Catalonië! Twijfel je nog? Contacteer ons gerust met je vragen ( This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it ), of schrijf je in op de nieuwsbrief over het kamp. Daarin sturen we alle bijkomende info naargelang het kamp nadert. Het programma vind je hier  

Naar boven